Supa crema de legume

O crema magica preparata in casa!

  • Timp de gatit : 60 Minute

Vizualizati rețeta dată mai jos

Mod de preparare

    Un preparat lichid este bine de mâncat zilnic. Supa cremă de legume este o supă delicioasă, care poate fi o alternativă excelentă pentru zile mai ușoare chiar și pentru cei care nu mănâncă ciorbe.

    Delicioasă, consistentă și parfumată, acestea ar fi cele mai potrivite cuvinte pentru aceasta cremă. Ingredientele sunt atât de simple, încât ai nevoie de niște zarzavaturi, o ceapă și o câțiva căței de usturoi. E drept că e mult mai delicioasă dacă vom pune și niște smântână grasă.

    Iată că fără nici un fel de condimente tip vegeta sau Delikat ori altele, poate ieși atât de delicioasă și aspectuoasă de o mănânci cu ochii.

    Iată felul în care se prepară:

    Curățăm usturoiul.

    Curățăm zarzavaturile, cartoful, le spălam și le tăiem cuburi mari.

    Curățăm ceapa, ardeiul, le spălăm și le tăiem grosier.

    Tăiem feliile de pâine cubulețe mici, le ungem cu jumătate din cantitatea de ulei și le dăm la cuptor la 200 de grade pentru 6-8 minute sau până se rumenesc frumos.

    Într-o oală încăpătoare punem untul, cealaltă jumătate din cantitatea de ulei și legumele cu puțină sare la călit pe foc mic până se înmoaie bine.

    Adăugăm 1,5-2 l de apă și fierbem aproximativ 15 minute după care adăugăm smântâna și mai fierbem 2-3 minute.

    Punem într-un blender și mixăm bine până obținem o cremă fină. Mare atenție, nu o mixati fierbinte că este posibil să facă presiune și să vă ardeți.

    Punem într-o oală crema și mai dăm un clocot, gust și este gata de servit.

    Atât a fost pentru astăzi, o supă cremă fină, gustoasă și foarte ușor de pregătit.

    Poftă bună!

Ingrediente

    • 2 morcovi medii
    • 1 păstârnac mediu
    • 1 bucată de țelină potrivită
    • 1 ceapă galbenă
    • 1/2 ardei gras roșu
    • 4-5 căței de usturoi
    • 2-3 frunze de varză/conopidă
    • 1 cartof
    • 300 g smântână de gătit cu 32% grăsime
    • 50 g unt cu minim 80% grăsime
    • 30 ml ulei vegetal cu gust neutru
    • Sare și piper după gust
    • 6-7 felii de pâine.