O călătorie culinară în Orient
Puiul Shanghai reprezinta un preparat traditional chinezesc care provine din orasul Shanghai, un important centru culinar din China. Aceasta reteta a devenit celebra datorita combinatiei unice de arome, texturi si tehnici de gatit specifice acestei regiuni.
Instructiuni:
Intr-un bol, amestecati cubuletele de pui cu sosul de soia, sosul de stridii, zaharul brun si amidonul de porumb. Lasati puiul sa se marineze timp de aproximativ 15-20 de minute.
Incalziti uleiul de susan intr-o tigaie mare sau un wok, la foc mediu. Adaugati usturoiul tocat si ghimbirul ras, si gatiti-le timp de 1-2 minute pana devin aromate.
Adaugati puiul marinat in tigaie si gatiti-l pana devine fraged si se rumeneste usor.
Adaugati ardeiul gras taiat julienne si ceapa verde maruntita. Gatiti-le timp de 2-3 minute, amestecand constant.
Condimentati cu sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust. Continuati sa gatiti timp de inca 1-2 minute pana legumele devin crocante.
Transferati puiul Shanghai intr-un vas de servire si presarati seminte de susan deasupra pentru a adauga un plus de aroma si decor.
Puiul Shanghai este gata de savurat! Serviti-l alaturi de orez fiert sau taitei de orez pentru o experienta culinara completa.
(4 porții de pui)
Ingrediente: